Одржан новогодишниот концерт на НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“

Младите фолклористи при Центарот за култура „Никола Јонков Вапцаров“, пејачката група „Ѓурѓа“ и оркестарот Пијанечки еснафи вечерва го одржаа Новогодишниот концерт кој беше и последната активност за 2019 година во организација на делчевската Национална установа.

-Секогаш кога е полна салата со толку млади луѓе и толку публика и нашата душа е полна. Импресиите се огромни, овој завршен Новогодишен концерт беше плод и на фолклорната група и на пејачката група и на сите секции што работат во состав на Центарот за култура, истакна директорот на НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“ Методи Толевски.

-Секоја година на завршниот Новогодишен концерт се претставуваме со сето она на што сме работеле во изминатата година и со што сме настапиле на фестивалите во земјава и странство. За оваа година спремавме две нови кореографии, Роненка и Посеље. Со нив ќе се претставуваме во наредната година на сите фестивали каде ќе бидеме поканети, истакна кореографот Кристијан Трајановски.

-Јас сум Павле Богдановски, имам 15 години и сум член на ова друштво 4 години. Вечерва се претставивме со Малешевка, Копачија и Посеље. Годинава за нас најзначајно беше учеството на Балканскиот фестивал во Турција.

-Имам три внуки што членуваат, членови се пет-шест години, одат и за Турција веќе три години и така. Вечерва беше многу убаво, истакна Славица Трајановска, посетител на концертот.

-Многу убаво, младите сакаат да се релаксираат. Овде се и моите внуци. Играат веќе една година, тие се во првите веќе и сум многу задоволна и храбра баба, истакна посетителка на концертот.

Изјавите за овој настан и целиот концерт кој го пренесувавме во живо во продолжение!

Новогодишен концерт на НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“

Новогодишен концерт на НУЦК „Н.Ј.Вапцаров“

Posted by delcevo365.mk on Wednesday, 18 December 2019

Новогодишен концерт на Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков Вапцаров". Настапуваат Пејачка група ,,Ѓурѓа", оркестар ,,Пијанечки еснафи" и КУД ,,Н.Ј.Вапцаров"

Posted by delcevo365.mk on Wednesday, 18 December 2019

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*