Раде Јанковски од Делчево пет години бара правда за одземен имот

Раде Јанковски од Делчево, веќе пет години се обидува да си ја врати едната половина од куќата која на суд ја изгубил во 2014 година. Во овие пет години, Јовановски напишал безброј поплаки, жалби и претставки, до сите судски и државни инстанци, но правдата за себе, како што вели не ја нашол:

-Сакам да упатам еден апел до сите институции и цела јавност дека и барам помош, повторно, било од кого, да ми се помогне да си го вратам имотот, мојата мака, мојата пот, без оглед на тоа судовите како работат, не навлегувам во тоа, се донесуваат пресуди по нарачки, затоа повторно барам помош од сите институции во државата да ми го дадат личното мое, тоа што ми следува, што ми е земано на незаконски начин, изјави Раде Јанковски за телевизија Стар.

Ќуќата во Делчево, пред 40 години како што додава Јанковски сами ја граделе тој и неговата сопруга.

Целата сторија во продолжение од прилигот на Тв Стар.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*