Продолжува традицијата за дочек на Стара Нова Година во село Тработивиште

Традицијата за дочек на Стара Нова Година во делчевско Тработивиште продолжува и оваа година. Настанот ќе се одвива на плоштадот во селото, а за забавата да биде повесела ќе се погрижат атрактивната Зорица Георгиевска и Златко Козето.

Селаните ќе кршат лепче со паричка, а среќникот кој ќе ја пронајде ќе биде кум следната година со што ќе продолжи со традицијата.

Повеќе за настанот кој веќе започна од погледнете во продолжение!

Posted by Igor Stankovski on Monday, 13 January 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*