No Picture

Пензионерите од М.Каменица и Виница со барање за враќање на сопственоста на пензионерските клубови

January 23, 2020 Valeri Spasevski 0

Како да се подобрат условите за пензионерите е едно од најчестите прашања кои си ги поставуваат пензионерите од крајниот Исток. При посетата на Здружението на […]

No Picture

Реализирана традиционалната акција за порибување пастрмка во р.Брегалница

January 22, 2020 Valeri Spasevski 0

Делчевските риболовци и годинава ја продолжи традиционалната акција за порибување пастрмка во реката Брегалница во Делчево. Порибувањето, како што информираше претседателот на Спортското риболовно друштво […]

No Picture

Ниските температури причина за висок обем на работа на делчевските комуналци

January 20, 2020 Valeri Spasevski 0

Над десетина интервенции на оштетени водоводни инсталации поради мрзнење на водата, минатата недела имале комуналците од делчевското јавно комунално претпријатие „Брегалница“. Како што информираа надлежните, […]

No Picture

ПСК „Голак“ реализираше високогорска акција на планината Пирин

January 20, 2020 Valeri Spasevski 0

Група делчевски планинари, членови на планинарското спортско друштво „Голак“, реализираа високогорска акција на планината Пирин во соседна Бугарија. Во акцијата како што информираше претседателот на […]