Проработи малата ски писта во рамки на комлексот Картала кај Благоевград

За сите љубители на скијањето и сноубордингот од Делчево информација дека од денес проработи малата скиjачка патека која се наоѓа во рамки на комплексот Картала.

Од денес до крајот на сезоната жичарата ќе биде достапна за сите скијачи и сноубордери. Пистата е расчистена, а работното време е од 9.00 часот до 16.00 часот. Лифтот на кабината се очекува да биде лансиран наскоро, а со новите снежни врнежи ќе биде отворена големата писта.

Локалитетот Картала е живописна област лоцирана во планината Рила, на 27 км. источно од Благоевград. Во летниот период, областа е почетна точка за пешачки патеки на планините Рила, што води до познати природни места.

Ски-одморалиштето Картала на својата територија вклучува скијачки патеки со разновиден терен и вкупна должина од 5 километри. Ски центарот нуди опрема, ски опрема и ски инструктори.

Картала е идеално место за зимска рекреација за делчевци кои доколку сакаат место поблиску од Банско го имаат идеалното место за рекреација овој месец.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*