Се враќа стариот сјај на Голак

Над 500 возила и уште повеќе граѓани се искачија на делчевската планинска убавица уживајки во снежната убавина што беше причина на Голак да врие како во кошница. На одредени места поради густиот сообраќај, имаше застој од краткотраен карактер, но генерално патот беше исчистен и до некогашното детско одморалиште се стигнуваше без проблем.

Единствениот капацитет Вила Гранит, денес беше претесен да ги собере посетителите, па затоа вообичаеното место каде и денес се правеше скара и се забавуваа граѓаните беше спортското игралиште.

Би рекле идеална слика која за момент го врати стариот сјај на Голак. Сепак денес повеќе од никогаш досега се почувствува недостигот од туристички капацитет како детското одморалиште Голак кое е оставено да се распаѓа на забот на времето.

Оваа слика можеби ќе ги замисли потенцијалните инвеститори и останати надлежни за развој на туризмот да почнат да размислуваат за враќање на Голак на мапата на туристички центри за што ќе се сложиме сите дека е крајно време!!!

Голак, 9 февруари 2020!

Голак, 9 февруари 2020!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Голак, 9 февруари 2020

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Зимска идила, Голак, 9 февруари 2020!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Голак, 9 февруари 2020!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Голак, 9 февруари 2020!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Голак, 9 февруари 2020!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Од денешниот ден на Голак!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Од денешниот преубав ден на Голак!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020
Снег, возила, луѓе!!!

Снег, возила, луѓе!!!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Голак го враќа стариот сјај. Над 500 граѓани се искачија денес на делчевската планинска убавица за да уживаат во снежната убавина

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Мал застој кон Голак!

Posted by delcevo365.mk on Sunday, 9 February 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*