Маалска средба на жителите од улица „Даме Груев“

Жителите на делчевската населба Милково Брдо од улица Даме Груев денес на само себе својствен начин се организираа на заедничка „Маалска средба“, на која се играше, пееше и се славеше пријателството.

Освен музика и оро, жителите низ заеднички разговор се потсетија на минатото кога имаше повеќе дружба меѓу самите нив.

Денес сепак ослободени од обврските покажаа дека се уште може сложно да се живее!

Честитки за организаторите на овој настан и самите жители од овој дел на Милково Брдо на кои им посакуваме уште многу години вака да се собираат на својата „Маалска средба“.

На линкот од објавеното видео на делчевецот Мики Миладинов ви доловуваме дел од денешната атмосфера на улица „Даме Груев“.

#ИдеНашаМаалааа

Posted by Miki Miladinov on Saturday, 15 February 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*