No Picture

Корона вирусот ги зајакна мерките во здравствениот дом и на граничниот премин Делчево

February 26, 2020 Valeri Spasevski 0

Делчевскиот здравствен дом со внимание ги следи препораките за ситуацијата со Корона вирусот и мерките на претпазливост кои налагаат одредени дејствија согласно последниот состанок на […]

No Picture

Делчевската гимназија подготвува документарен филм за 60 годишниот јубилеј

February 25, 2020 Valeri Spasevski 0

Делчевската гимназија „Методи Митевски – Брицо подготвува документарен филм за одбележувањето на 60 годишнината од своето постоење. По тој повод, како што информираше директорот Љупчо […]

No Picture

Основци од деветолетката „Св.Климент Охридски“ Делчево се запознаа со работата на локалната самоуправа

February 24, 2020 Valeri Spasevski 0

Кои се надлежностите на една општина, дали има еко-патроли, каде ќе се наоѓа филтер-станицата за вода во Делчево и како изгледа еден работен ден на […]

No Picture

Загрижувачка вест од нашинците од Италија, двајца починати, 54 инфицирани од корона вирусот

February 22, 2020 Valeri Spasevski 0

Загрижувачки вести од нашинците во Италија. Корона вирусот уби две лица и заразил уште 51 во северна Италија, принудувајќи ги властите да забранат јавни настани, […]