Започна он-лајн донирањето за доизградба на соборниот храм ,,Св.Кирил и Методиј” во Делчево

Започна он-лајн собирањето на донации за дозиградба на соборниот храм ,,Св.Кирил и Методиј”. Акцијата со одобрение на црковниот одбор е покрената благодарение на нашиот успешен иселеник по потекло од Делчево, Кирил Маневски кој го креираше настанот за он-лајн донирање на добро познатата и една од најсигурните мрежи за донации gofundme.com.

Веќе се собрани и првите 100 фунти, а како вистински верници едни од првите кои донираа се токму семејството Маневски кое долги години успешно работат во Лондон.

Граѓаните на Делчево отсекогаш биле хумани кога е во прашање помагањето за доизградба на општите добра наменети за поколенијата кои живееле, живеат и ќе живеат на овие простори.

Да го следиме примерот и да донираме во рамки на нашите можности!

Линк за донации: https://www.gofundme.com/f/1x4mckc600?sharetype=teams&member=3823760&utm_medium=copy_link&utm_source=customer&utm_campaign=p_na+share-sheet&pc_code=ot_co_dashboard_a&rcid=a47a935fdaac486d8c630c6bbe323781

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*