Видео: Битолчанец измисли автоматска машина за дезинфекција

Битолчанецот Дејан Коревски измисли автоматска машина за дезинфекција без допир. Видеото за изработка на изумот на Дејан Киревски веќе кружи на видео мрежата YouTube и делува импресивно.

Во време кога владее можноста од зараза од коронавирус овој начин на заштита од вирусот за многумина ќе биде добредојден.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*