No Image

Новото раководство на ОФК „Малеш“ со нови сили за подем на фудбалот во Берово

March 5, 2020 Valeri Spasevski 0

Неодамна Општинскиот фудбалски клуб „Малеш“ доби ново раководство кое веднаш ги засука ракавите и започна активности за подобрување на состојбата во еден од најстарите фудбалски […]

No Image

Регионално: Прва сесија од проектниот форум за социјална инклузија во Берово

March 5, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Берово се одржа првата форумска сесија од проектниот форум за социјална инклузија. Форумот е дел од проектот „Зајакнување на општинските совети“, финансиран од Швајцарската […]

No Image

ЕУ сесијата „Бура од идеи“ за решавање на проблемите на општините претставена во Делчево

March 5, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево денес претставена сесијата „Бура од идеи“ како дел од подготвителните активности за ИПА 2020 за поддршка на општините. Во изјава за медиумите, градоначалникот […]

No Image

Учениците од деветолетката „Ванчо Прке“ покажаа солиден интерес за работатата на ЕЛС Делчево

March 4, 2020 Valeri Spasevski 0

Во рамки на предметот општество шеесетина ученици од IV одделение при деветолетката „Ванчо Прке“ во просториите на ЕЛС Делчево одржаа час со градоначалникот на Општина […]