Поради КОВИД-19, крводарителска акција со посебни мерки за безбедност утре во Делчево

Во Делчево утре ќе се спроведе крводарителска акција. Акцијата како што информираше Билјана Георгиевска, претседателка на Општинскиот Црвен крст, ќе се спроведе согласно посебни мерки за безбедност поради вирусот КОВИД-19.

-Општинската организација на Црвен крст Делчево утре 2 април 2020 година организира редовна крводарителска акција во просториите на Општинската организација на Црвен крст Делчево со почеток од 09:30 до 13:30 часот. Крводарителската акција ќе се спроведе со посебни мерки на безбедност и заштитени од ширење на вируст КОВИД – 19. Секоја капка значи, вашата крв може живот да спаси! Бидете хумани и дарувајте крв!, стои во објавата на фејсбук страната на Црвен крст Делчево.

Општинската организација на Црвен крст Делчево утре 02.04.2020 година организира редовна крводарителска акција во…

Posted by Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација Делчево on Wednesday, 1 April 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*