Делчевчани со аплауз ги поздравија лекарите и сите останати вклучени во борбата против КОВИД-19

Делчевчани вечерва со бурен аплауз им дадоа поддршка на лекарите, здравствените работници и сите останати вклучени во борбата против КОВИД-19.

Долгите карантински часови тие ги искористија како никогаш досега да им се придружат на граѓаните од градовите ширум светот кои им одаваат почит на медицинските работници кои се меѓу најизложените на влијанието на коронавирус.

Феноменот на луѓе кои ги бодрат лекарите започна во средината на јануари во градот Вухан во Кина, од каде потекнува вирусот.

Во првите видео снимки на социјалните мрежи се слушаа анонимни гласови на граѓаните во текот на ноќта, извикувајќи од високи станбени згради: „Продолжете со борбата!“

Иницијативата потоа продолжи во Италија, каде оние што се наоѓаат под карантин не само што ракоплескаа, пееја арии, скандираа и популарни песни, свиреа инструменти и мавтаа со знамиња.

Изразувањето благодарност се прошири и во други земји и градови како Париз, Лондон, но и разни други мали градови во земјите ширум светот.

За оние кои вечерва дадоа поддршка беше чест и задоволство да се изрази благодарност на ваков начин.

Во продолжение неколку видеа во кои се гледа како граѓаните им изразија поддршка на нашите херои:

Делчево со аплауз изрази поддршка за лекарите, здравствените работници и сите останати вклучени во борбата против КОВИД-19

Делчево со аплауз изрази поддршка за лекарите, здравствените работници и сите останати вклучени во борбата против КОВИД-19

Posted by delcevo365.mk on Saturday, 11 April 2020

Kosta Cincovski Emil Ilievski DArko Cincovski Borce Ruki Stojkovski Angel Trajkovski Komsiiite so Golema podrška do zdravstvenite rabotnici …

Posted by Sasko Andonovski on Saturday, 11 April 2020

Кликни на линкот за друго видео: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216549108507988&id=1466775800

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*