Видео: ,,Ка се заљубиле” со мотиви од Калиманско езеро

Објавен првиот сингл од музичкиот проект наречен “Повик”. ,,Ка се заљубиле” е најава за претстојниот албум, кој е планиран да биде објавен во втората половина на 2020 година.

,,Ка се заљубиле” е уникатна убава македонска изворна песна преработена о модерен склоп на звуци кои никого нема да остават рамнодушен.

Музиката ја напиша Симеон Ангеловски голем мајстор на инструменталната музика, додека вокалот е на Bogdanovic Minela.  Двајцата преку оваа преку нумера докажуваат дека се уникален музички спој што претставува силно уметничко освежување на македонската музичка сцена.

Видео материјалот кој ја прикажува големата уметничка вредност на ,,Ка се заљубиле” е изработен од Андреј Ѓорѓиевски со мотиви од Калиманско езеро и Осоговските планини.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*