No Picture

Советникот Николчо Ситновски со донација од заштитни маски за жителите на Тработивиште

April 27, 2020 Valeri Spasevski 0

Вкупно 500 заштитни маски денес добија жителите на село Тработивиште. Дел од маските се донација на советникот Николчо Ситновски кој истакна дека целта на иницијативата […]

No Picture

Дивите копачи со години го уништуваат културно-историското наследство во Пијанец и регионот!

April 26, 2020 Valeri Spasevski 0

Последниот случај со уништување на локалитетот Виничко Кале од страна на таканаречените „диви копачи“, не поттикна да побараме информации колку често во минатото и денес […]

No Picture

Планинарите на ПСК „Голак“ ги посетија Тработивишки Кукуље

April 25, 2020 Valeri Spasevski 0

Шестчлена екипа на Планинарски спортски клуб „Голак“ од Делчево реализираше планинарски марш долг 11 километри до месноста Тработивишки Кукуље. Планинарскиот марш, како што информира претседателот […]