Литературен конкурс ,,На здрав човек, секој ден му е празник”

По повод патрониот празник, Стручниот актив по Македонски јазик при Општинското основно училиште ,,Ванчо Прке” од Делчево распиша литературен конкурс на тема ,,На здрав човек, секој ден му е празник”.

Конкурсот е наменет за ученици од IV до IX одделение кои своите поетски творби треба да ги достават најдоцна до 18.05.2020 година.

Личните творби треба да бидат отпечатени и со име и презиме доставени на e-mail ouvancoprkedelcevo@yahoo.com.

Ликовниот конкурс е на тема: “Луѓето во бели мантили~ангели чувари на нашето здравје”.

ООУ „ Ванчо Прке“ ги охрабрува сите млади креативци да се вклучат во ликовниот конкурс, и со тоа да дадат придонес во изразување на личниот талент и визија, како гледаат на нашите медицински работници во овие моменти кога се соочуваме со пандемијата предизвикана од вирусот Ковид 19.

Сите творби најдоцна до 18.05.2020 да бидат доставени електронски на ouvancoprkedelcevo@yahoo.com , а најдобрите творби од двата конкурси ќе добијат дипломи и пригодни награди.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*