Улицата ,,23 август” во Берово со нов лик

Заврши реконструкцијата на улицата ,,23 август” во центарот на Берово. Улицата е изградена со ,,коцка” како градежен материјал, кој според надлежните од општина Берово ќе го задржи препознатливиот сјај на централното градско подрачје.

-Водејќи грижа за локалните патишта и улици, неизоставен дел од програмите на општината, секогаш е централното градско подрачје, каде што деновиве привршува реконструкцијата на дел од улицата ,,23 Август”, која што и понатаму ја задржува коцката, како традиционален симбол на беровската инфраструктура, велат од ошштина Берово.

Со реализација на оваа активност,како што додава градоначалникот Звонко Пекевски, се зголемува безбедноста во сообраќајот и се подобрува патната инфраструктура во центарот на Берово.

-Улицата е реконстурирана на потегот од плоштадот ,,Димитар Беровски” до спој со улицата ,,Моша Пијаде”. Оваа улица се наоѓа во срцето на Берово и е силен белег на беровската култура, со оглед на тоа што истата дополнително е украсена со неколку градби во стара архитектура. Беровчани често се навикнати тука да навратат, понекогаш дури и без некоја посебна причина, а исто така често го добива епитетот туристичка патека, бидејки нема кој бил во Берово, а да не поминал од овде, додаде Пекевски.

Од буџетот на општина Берово за 2020 година, за реконструкција на оваа улица се издвоени средства во висина од 600.000 денари. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*