No Image

И годинава првенците на генерацијата ќе добијат општински стипендии

June 29, 2020 Valeri Spasevski 0

Продолжи праксата на доделување стипендии за првенците на генерацијата во трите делечвски училишта. На денешната седнциа на Советот на општината усвоена беше одлуката за издвојување […]

No Image

Делчевските советници ја поддржаа одлуката за набавка на ново противпожарно возило

June 29, 2020 Valeri Spasevski 0

„Набавка на противпожарно возило“ е приоритетниот проект за кој делчевските советници на 41-та седница донесоа одлука со која даваат поддршка и согласност на Општина Делчево да користи […]

No Image

Детската градинка „Весели Цветови“ ги укина материјалните трошоци за престој во градинката

June 29, 2020 Valeri Spasevski 0

По претходно разгледување и усвојување на седница на Управен одбор, директорката на делчевската градинка Билјана Симовска денес пред делчевските советници побара усвојување на одлуката за […]

No Image

Избори 2020: Во Делчево продолжуваат обуките за членовите на избирачките одбори

June 29, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево продолжуваат обуките за членовите на избирачките одбори, кои поради здравствената пандемија беа прекинати во месец март. Сертифицираниот обучувач при Државната изборна комисија Сања […]

No Image

ИЗБОРИ 2020: Претставници на ДИК на средби со членови на ОИК Делчево

June 26, 2020 Valeri Spasevski 0

Со цел увид во организацијата на претстојните предвремени парламентарни избори, денес претставници на Државната изборна комисија, посетија неколу Општински изборни комисии на крајниот Исток. Претставникот […]

No Image

На граничниот премин Делчево мирно на првиот ден од отворањето на граничните премини

June 26, 2020 Valeri Spasevski 0

Првиот ден од отворањето на граничните премини, на граничниот премин Делчево минува без поголема сообраќајна фреквенција. Од утрово како што информираат надлежните, непречено функционира товарниот […]