Втор позитивен на Ковид-19 во Делчево

Женско лице на возраст од 31-година со адреса на живеење во Делчево, вработено во Образовен инспекторат во Скопје, е вториот регистриран случај на коронавирус во Делчево. Според денешната статистика на Министерството за здравство, во последните 24 часа регистрирани се 79 нови случаи на заболени од Ковид-19.

Резултатот е добиен по изработени 835 тестa; односно процeнтот на позитивните во однос на вкупниот број тестови е сличен како и претходните денови и се движи околу 10%.

Распоредено по градови:

Скопје – 44

Куманово – 9

Тетово – 8

Гостивар – 6

Штип – 3

Велес – 3

Прилеп – 1

Струга – 1

Охрид – 1

Битола – 1

Неготино – 1

Делчево – 1

Истовремено, 8 пациенти се излекувани, а починаа 2 пациентa позитивни на Ковид-19.Едниот од нив е од Прилеп, а другиот од Струмица.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*