И покрај коронавирусот, нема драстично намалување на бројот на читатели во делчевската библиотека

Минатата година во периодот од 1 јануари до 10 јуни, во ЈЛБ „Илинден“ биле зачленети 180 читатели. Оваа година и покрај ситуацијата со КОВИД 19 и покрај тоа што библиотеката повеќе од 2 месеци беше затворена, бројот на членови во истиот период од лани, како што информираат од библиотеката изнесува 157 читатели. Од таму велат дека само денес до 12 часот имаме 4 нови членови.

-Овој податок, исполнува со радост, мотивира и не обврзува и понатаму да работине следејќи ги најновите достигнувања во библиотекарството. Да продолжиме да го купуваме се она што е ново и хит во светот на книгите и да стоиме на располагање на нашите членови, секогаш и во секое време.
Се читаме и понатаму. Ќе се потрудиме, секогаш да бидеме подобри од вчера, истакнаа од ЈЛБ ,,Илинден” Делчево.

Минатата година во периодот од 1 јануари до 10 јуни, во ЈЛБ„Илинден“,биле зачленети 180 читатели.Оваа година и покрај…

Posted by ЈЛБ „Илинден’’ Делчево on Tuesday, 9 June 2020


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*