Нови роднокрајни наслови во ЈЛБ ,,Илинден”

Јавната локална библиотека „Илинден“ од Делчево се збогати со уште едно дело од роднокраен автор. „Не правете им сенка на гробовите“ од авторката Дијана Петрова е книгата која од денес, како што информираше директорката Билјана Петровска, ќе биде дел од роднокрајното одделение на библиотеката.

-Збирката „Не правете им сенка на гробовите“ е обид да се натераат читателите да го забележат она што вообичаено им се искраднува од погледот. Преку отелотворување на седумте смртни гревови во тела и во дела, овие раскази длабоко допираат до нашите сетила и свест. Честитки до Петрова за ова дело за кое се надеваме дека ќе го побуди интересот кај делчевската публика, рече Петровска.

Делчевското роднокрајно творештво неодамна го доби и својот прв алманах. Алманахот носи наслов ,,Творам постојам” и во него е сместено творештвото на 20 роднокрајни автори.

ЈЛБ„Илинден“ се збогати со уште едно дело од наш роднокраен автор.„Не правете им сенка на гробовите“ на Дијана Петрова,е…

Posted by ЈЛБ „Илинден’’ Делчево on Monday, 22 June 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*