На граничниот премин Делчево мирно на првиот ден од отворањето на граничните премини

Првиот ден од отворањето на граничните премини, на граничниот премин Делчево минува без поголема сообраќајна фреквенција. Од утрово како што информираат надлежните, непречено функционира товарниот сообраќај додека патничкиот сообраќај е ралативно слаб.

-На нашиот граничен премин е релативно мирно, во однос на сообраќајот непречено функционира товарниот сообраќај, додека движење и поминување на границата со патнички автомобили речиси и да нема, велат од Граничен премин Делчево.

Од таму додаваат дека најчесто границата се поминува транзит и од страна на студенти кои учат на факултетите во Бугарија.

-Има случаи на поминување на границата на возила кои одат до аеродром и притоа мора за 24 часа да транзитираат низ Бугарија, како и од страна на студенти, но генерално состојбата е мирна. додаваат надлежните.

Бугарските државјани се едни од најчестите посетители на погранично Делчево, но поради памдемијата со коронавирус во изминатите 4 месеци нивниот број како туристи е сведен на минимум.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*