No Picture

Прирачникот „Децата и нивната безбедност во сообраќајот“ дистрибуиран во делчевските училишта

June 26, 2020 Valeri Spasevski 0

Прирачникот за родители „Децата и нивната безбедност во сообраќајот“ пристигна во делчевските основни училишта. Прирачникот како што информираше Николина Петрова Мавродиева од Општинскиот совет за […]

No Picture

Партиите во Делчево на заеднички состанок ќе ги дефинираат местата за истакнување изборни плакати

June 26, 2020 Valeri Spasevski 0

Партиите во Делчево заеднички ќе ги договараат локациите за истакнување изборни плакати, по повод претстојните Предвремени парламентарни избори 2020. За таа цел, во текот на […]

No Picture

,,Континуитетот на кинетографското писмо во Македонија” -прва книга на м-р Христијан Николовски

June 24, 2020 Valeri Spasevski 0

Излезе од печат првата книга од нашиот сограѓанин м-р Христијан Николовски, “Континуитетот на кинетографското писмо во Македонија”. Како што истакна авторот, делото содржи детален аналитички […]

No Picture

Кандидатите за пратеници од Делчево ја започнаа кампањата за Предвремените парламентарни избори 2020

June 24, 2020 Valeri Spasevski 0

Започна кампањата за Предвремените парламентарни избори. Кандидатите за пратеници од Делчево веќе ги имаа своите први активности. Кандидатката за пратеник од СДСМ и коалицијата го […]

No Picture

Сатиричните мистерии на Миле Ѓорѓијоски го добија своето македонско издание

June 24, 2020 Valeri Spasevski 0

Македонската сатира збогатена со уште еден наслов. ,,Сатирични мистерии” е новата книга со избор афоризми од сатиричарот Миле Ѓорѓијоски, која откако беше издадена на бугарски […]

No Picture

Во тек екипирање на избирачките одбори во Делчево

June 24, 2020 Valeri Spasevski 0

Општинската изборна комисија во Делчево продолжува со прекинатите изборни активности за подготовка на предвремените парламентарни избори 2020. Претседателот на општинската изборна комисија Владимир Петровски, информираше […]

No Picture

НВО „КХАМ“ со едукативни предавања за зачувување на менталното здравје на младите во услови на КОВИД-19

June 23, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево одржана првата од серијата работилници „Да го зачуваме менталното здравје на нашите деца во услови на КОВИД-19“. Како што истакна извршниот директор на […]

No Picture

Во завршна фаза реконструкцијата на првата спортска сала во Делчево

June 23, 2020 Valeri Spasevski 0

Во завршна фаза реконструкцијата на првата спортска сала во Делчево. Вршејки увид во текот на градежните активности, градоначалникот Горан Трајковски во својата изјава истакна дека […]