No Image

Потпишан договорот за партерно уредување со поставување на урбана опрема на пехчевските Црнодолски водопади

June 4, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Пехчево потпишан договорот за старт на работите од проектот со кој е предвидено партерно уредување со поставување на урбана опрема на пехчевските Црнодолски водопади. […]

No Image

На ,,Ченгино Кале” реализирана 7-та планинарска акција од предизвикот ,,12 врвови”

June 2, 2020 Valeri Spasevski 0

Членовите на планинарското друштво ,,Трансверзалец” го искачија врвот Ченгино Кале со што ја реализираа 7-та акција во рамки на планинарскиот предизвик ,,12 врвови”. Активноста како […]

No Image

Започна скринингот за Ковид-19 за вработените во детската градинка во Делчево

June 2, 2020 Valeri Spasevski 0

Започна тестирањето за Ковид-19 за сите вработени во детската градинка ,,Весели Цветови” во Делчево. Директорката на установата, Билјана Симовска, информираше дека скринингот го вршат екипи […]

No Image

Здравствените установи во Делчево и М.Каменица исправени пред предизвиците на корона вирусот

June 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Проблемите со коронавирусот не ги одмина здравствените установи во малите средини на крајниот Исток. Здравствениот дом во Делчево и здравствената станица во М.каменица не останаа […]

No Image

Квалитетните раноградинарски производи, препознатлив бренд за семејството Тодоровски од Делчево

June 1, 2020 Valeri Spasevski 0

Квалитетните раноградинарски производи, долги години се препознатлив бренд за семејството Тодоровски од Делчево. Производите ќе ги најдете на пазарите во Делчево и М.Каменица како и […]