Кадиица го доби првиот целосно опремен планинарски дом

Кадиица и Пехчево го добија првиот планинарски дом во регионот кој е целосно опремен од вредните раце на планинарот Марјан Митриновски. За да се уреди неговата внатрешност и надворешност, како што додава пехчевскиот планинар, беше потребен долг период, по кој конечно, планинарскиот дом целосно е опремен и ставен во функција на планинарите и гостите намерници, кои планираат да го искачат еден од највисоките врвови во Пехчевскиот регион.

-Планинарскиот дом се наоѓа во месноста ,,Буновето” во близина на селото Спиково, на околу 1400-1500 метри надморска висина. Домот располага со 10 легла, граден е во приватна режија и на приватен имот. Се надевам дека добро ќе им служи на планинарите, за кои сметам дека е доволен простор и за засолниште и за било какво друго користење, за кое ќе имаат потреба, вели Митриновски.

Местото е на одлична локација, бидејки како што додава пехчевскиот планинар, оттаму се гледаат најголем дел од планините во Источна и дел од Јужна Македонија.

-Од левата страна во хоризонтот се гледа Беласица, од десната страна е Руен, Осогово, врвот Лисец се гледа на Плачковица и целата Малешевска планина и Огражден. Зад нас се наоѓа планина Влаина и врвот Кадиица, нашиот патрон на друштвото. Прекрасен поглед, кој треба да се доживее, додаде Митриновски.

Додаде дека секоја заинтересиран кој сака да го користи планинарскиот дом може да го контактира, а воедно како што вели, останува на располагање и за време на одржувањето на планинарски маршеви до познатиот врв Кадиица.

Кадиица го доби првиот целосно опремен планинарски дом

Кадиица го доби првиот целосно опремен планинарски дом

Gepostet von Исток365 am Mittwoch, 8. Juli 2020

1 Comment

 1. Kolku e edno nokevanje,
  Telefon za rezervacija,
  Moze li da de vozi velosiped gore
  Kolku najmalku I najmnogu legla ima vo soba,
  Za da znae me kako da se organizirame,
  Navigacija ke ne odnese li tamu I ima li distal do internet.
  Blagodaram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*