Археолози го открија најстарото парче керамика со насликан човек во Македонија

Горниот дел на телото бил изведен со една подебела вертикална линија, од која биле изведени рацете, раскажува археологот м-р Перо Синадиновски

Gepostet von fakulteti.mk am Samstag, 18. Juli 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*