Segafredo Zanetti – лидер во еспресото во Италија и целиот свет

Кратка историја за SЕGA FREDO кафето

Масимо Занети го создал Сегафредо кафето кое првично се развива во Италија, каде за кратко време станува лидер во домашната потрошувачка и големите малопродажни сектори, за последователно да ги освои и меѓународните пазари.

Денес Сегафредо Занети е неоспорен лидер во еспресо кафето во Италија, како и низ целиот свет, со прецизна мисија: да се шири вкусот, културата и подготовката на вистинско италијанско еспресо, нудејќи производ со чист квалитет, загарантиран од зрното на кафето до самиот вкус во чашата, како што може да го стори само Сегафредо Занети.

Gepostet von Segafredo Zanetti Argentina am Mittwoch, 17. Februar 2010

Исклучително мазниот и уникатно богат вкус на кафето Сегафредо е исполнет со четири генерации на експертиза и страст за кафе на познатото италијанско семејство. Од зачетокот на самото зрно до крајниот продукт во вашиот филџан, семејството Занети останува прецизно во изработката на несекојдневно кафе што денес се служи во повеќе од 350 кафулиња Сегафредо Занети низ целиот свет.

ГРИЖА ЗА СЕКОЈА ШОЉА КАФЕ

Во Сегафредо Занети, веруваат дека одговорност е како бизнис да придонесуваат за здравјето на планетата земја и заедниците каде што работиме и живееме.

Gli attori dello spot Segafredo Zanetti – Stella

Stella fa fotografie sia per passione che per lavoro. Non è mai stata in Sud America ma viene da lì il caffè che ama: Le Origini Perù.#segafredoexperience

Gepostet von Segafredo Zanetti Italia am Donnerstag, 18. Juni 2020

Од неодамна со самиот почеток на работа на кафулето Pink Panther, овој препознатлив бренд на кафе е на располагање на делчевци кои ќе можат да уживаат во различните вкусови на одбрани зрна кафе произведени на најквалитетните плантажи во целиот свет.

На менито на Pink Panther cofee bar може да се забележи дека и најпребирливите сладокусци на оригиналното Segafredo кафе за најпристојна цена го имаат најголемиот избор на кафе од кој никој нема да остане рамнодушен.

Изборот е едноставен, со Pink Panther и Segafredo добивате препознатлив квалитет со префинет вкус каков што одамна баравте!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*