За прв пат јавно осветлување во Студена чешма и Димовско маало

Делчевската населба Студена Чешма доби јавно осветлување. Надлежните информираа дека ова е прв пат како се поставува комплетна инсталација, со што се решава долгогодишниот проблем на жителите.

-Со поставувањето на комплетната инсталација се решава долгогодишен проблем и се одговори на барањето на жителите од оваа населби кои и во 21 век немаа улично осветлување. Инвестицијата за броила, канделабри, светилки и комплетната инсталација е на Општина Делчево, информираа надлежните.

Како што додадоа, освен населбата Студена чешма во село Очипала денеска ќе биде поставена инсталација за комплетно јавно осветлување и во Димовско Маало во село Драмче.

-Во делот на уличното осветлување претходниот период се инвестираше и во зголемување на  бројот на улични светилки во селата  Разловци, Вирче, Стамер, Ѕвегорска Река и градските населби Расадник и  Милково Брдо, додадоа од Општината.

Освен населбата Студена чешма, претходно улично осветлување за прв пат се постави и во село Полето.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*