Апел за помош на малиот Горазд од с.Митрашинци, Берово

Горазд Лиговски од село Митрашинци, Берово е 7 годишно детенце кое во неделата попладне на ден 26 јули 2020 година во сообраќајна несреќа беше тешко повредено на дел од горниот екстремитет при што во моментот со ампутирана рака се наоѓа во болница Аџибадем Систина.

Трошоците за лекување и рехабилитација на Горазд се околу 500.000 денари, за неполни 24 часа по примањето на Горазд трошоците изнесуваа неполни 284.000 денари, а за негово понатамошно лекување и рехабилитација ќе бидат потребни најмалку уште толку.

Да бидеме хумани да се солидаризираме и да им помогнеме на родителите да ја надминат тешката ситуација со што ќе успеат да ја обезбедат потребната сума за малиот Горазд.

Семејството прави напори да се обезбедат телефонски линии за донации за Горазд, а на фејсбук веќе се во тек он-лајн донациите на следниот линк:

Линк за он-лајн донации за малиот Горазд од с.Митрашинци, Берово

Gepostet von delcevo365.mk am Donnerstag, 30. Juli 2020

Хуманите граѓани за помош на малиот Горазд можат да донираат и на следниве сметки:

МК Сметка: 200002007841113 на име Весна Бошковиќ-Лиговска; Стопанска Банка АД Скопје.

Благодарност до МК Хост кои овозможија дополнителен интернет сообраќај за да може акцијата успешно да се реализира.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*