Во М.Каменица започна реализацијата на проектот „Чекориме напред“.

Во Македонска Каменица невладината организација „Надеж Hope“ започна со реализацијата на проектот „Чекориме напред“. 
Проектот како што информираше координаторот Борче Димитровски е финансиран од ЕУ и се реализира во соработка со МЦМС, Балканската мрежа за развој на граѓанското општество и Центарот за развој и соработка на граѓанските организации на Република Словенија.

-Главни цели на проектот се да ја зголемиме финансиската отчетност на здружението во јавниот сектор како и подобрување на структурата на самата организација и ззголемена видливост на организацијата во интернет просторот, истакна Димитровски. 

Активностите од проектот, како што додаде ќе се спроведуваат во времетраење од 5 месеци, до месец декември 2020 година.

Проектот е финансиран од Европската Унија како дел од проектот „Транспарентност и отчестност на граѓанските организации“ преку програмата за одржливо граѓанско општество.

Во М.Каменица започна реализацијата на проектот „Чекориме напред“

Во М.Каменица започна реализацијата на проектот „Чекориме напред“

Gepostet von delcevo365.mk am Freitag, 31. Juli 2020

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*