Се бара крвна плазма од оздравен пациент од Ковид 19 за крвна група Нулта негатив

Почитувани

Потребна е донација од крвна плазма од пациент кој веќе ја прележал короната и има создадено антитела и кој е крвна група Нулта Негатив. Донацијата е потребна за пациент во ризична состојба, 56 годишен, со кормобидитети.

Ве замолуваме доколку познавате некој или имате контакт од пациент со соодветна крвна група да не контактирате. Превоз од било кој град до Институт за транфузиологија и назад до местото на живеење обезбеден од семејството,

Броеви за контакт од семејството на пациентот: 070 410 138, 077 540 307

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*