Здружение за борба против ракот на дојката ,,БОРКА“ од Виница се приклучи на настанот – Race for the cure

Здружение за борба против ракот на дојката ,,БОРКА“ од Виница се приклучи на овогодинешното одбележување чекориме розово, чекориме со грижа за пациентите со рак на дојката.

За нивна поддршка и третман даде и градоначалникот на општина Виница – Ивица Димитров и истакна дека е горд што токму ова здружение е едно од најактивните во нашата општина.

Race for the cure е всушност настан кој симболично се одбележуваше во 14 градови во цела наша држава се со цел да даде подршка за сите жени кои во моментот се борат со ракот на дојката.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*