Општина Делчево лидер по фискална транспарентност на крајниот Исток

Општина Делчево е лидер по фискална транспарентност во општините од крајниот Исток. Ова како што информираат надлежните го покажува документот за јавни политки изработен од ЦЕА, споре кој Делчево се наоѓа во првите топ 12 општини со индексни поени за буџетска транспарентност.

Според овој документ, фискалната транспарентност на општина Делчево генерално е подобрена во фискалната 2019-2020 година во однос на изминатите фискални години од 2014 до 2018 година. Општините од Источниот регион, се најтранспарентни на регионално ниво споредено со другите региони, при што Делчево со високото 12 место е една од најтранспарентните во однос на останатите општини од Пијанечко-малешевскиот регион.

Повеќе за ова на следниот линк

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*