Црвен крст Делчево го одбележа Светскиот ден на волонтерството

Општинската организација на Црвен крст Делчево денес се вклучи во одбележувањето на „5 декември – Светскиот ден на волонтерството“. По тој повод во честитката до своите членови истакнаа:

5-ти декември – Светски ден на волонтерството Волонтери, честит нека е Светскиот ден на волонтерството! Вашиот извор да волонтирате ве претвори млади луѓе со цел. Луѓе кои растат во одговорни, значајни и конструктивни личности. Волонтерите се оние кои го носат општеството на подобро и ја прават промената во светот. Секој од вас е значаен за Црвениот крст и претставува одличен пример за тоа како треба да се живее и кои се вистинските вредности на животот. Ви благодариме волонтери!

Во продолжение дел од активностите кои ги реализираа делчевските волонтери:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*