Апел за помош за раскривање на покривот на старата црква „Св.Илија“ во М.Каменица

И З В Е С Т У В А Њ Е

Јавен повик до сите граѓани на општина Македонска Каменица! Ние свештенството заедно со црковниот одбор при храмот св.Успение на Пресвета Богородица од Македонска Каменица бараме и замолуваме за доброволна помош да се растури стариот кров на трпезаријата кај црквата „св.Пророк Илија“.

Раскривањето на кровот ке биде во среда 16 декември 2020 година и сите кои сакат да помогнат нека се јават кај отец Мартин или кај лицето Лимонка.

Број за контакт: 071/376-761 отец Мартин

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*