Запленета пиротехника на Граничен премин – Делчево

Запленети близу илјада пиротехнички средства на ГП Делчево. Настанот е регистриран денес на Граничен премин Делчево, при влез во Република Северна Македонија, полициски службеници извршиле преглед на багаж на П.П. од Битола, кој пеш ја поминувал границата, при што биле пронајдени 886 парчиња различни видови на пиротехнички средства.

Пронајдените предмети биле одземени и по целосно документирање на случајот против него ќе биде поднесен соодветен поднесок.

https://mvr.gov.mk/vest/14032?fbclid=IwAR0jAIVpd9NNAjPX66yl7W6-V6ykMI-CvOGPVovFezYj4QE66AEm0Ea3Q14

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*