Во тек активности за разубавување на дворот во деветолетката „Св.Климент Охридски“

Во тек е реконструкција на оградата во деветолетката „Св.Климент Охридски“ во Делчево. Активностите се реализираат по идеја на GPA studio од каде велат дека целта е да се подобри безбедноста на учениците и да се разубави архитектонскиот израз на училиштето.

-Со предвидениот проект ќе се овозможи целосно оградување на училиштето и поголема безбедност за дечињата, но и разубавување на целокупниот архитектонски израз на училиштето кое со сигурност ќе влијае и на разубавување на централниот дел на градот Делчево, стои во објавата на GPA studio.

Линк до објавата тука

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*