Македонец нуди бесплатно смесување за погодените од земјотресот во Хрватска!

По разорниот земјотрес што ги погоди Петриња, Сисак, Глина и многу други околни места денес, добри луѓе низ целата земја реагираа навремено. Секој сака да помогне и им нуди сместување, превоз и многу други потреби на луѓето кои немаат оставено скоро ништо. Сè повеќе луѓе ја нудат својата помош преку социјалните медиуми. Но, бранот на љубезност се прошири низ другите земји, пред се оние во регионот.

Во рамките на Фејсбук групата „Земјотрес на локацијата Петриња“, беше објавен статус кој допре до многу срца. Еве што напиша Македонецот Денис Синед:

“Јас ја нудам својата куќа во Скопје (Македонија) за 8 лица до 6 месеци (предност кај лица со мали деца), исто така, подготвен сум да платам патни трошоци. Кога бев во потешка ситуација, едно лице од Хрватска максимално ми помогна, Не можам да заборавам дека до гробот … Господ нека биде со вас, браќа и сестри, заинтересираните нека ме контактираат во инбокс … Мислиме на вас, поздрав од Македонија “, напиша Денис.

Овој негов статус предизвика вистински ентузијазам на социјалните мрежи.

Тоа е срцето на Македонија. Каде свети вечното сонце, тука е и нашата братска Македонија.

Ви благодарам Ви благодарам Брат, ти си кралот …

Симнувам капа на под. Поздрав од Умаг. Благодарам, плачам и не верувам …… Има надеж за нас, има уште добри луѓе. Фала мила на Бога. Господ да ве чува и да ве благослови….стои во дел од коментарите за понудата за помош на Денис

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/status-makedonca-koji-se-siri-facebookom-dirnuo-je-sve-kad-sam-ja-bio-u-tezoj-situaciji-pomogla-mi-je-osoba-iz-hrvatske-ne-mogu-to-zaboraviti-1067568

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*