Утре се празнува новиот Лесновски чудотворец Свети Гаврил Епископ Велички Светогорец

Утре се празнува новиот Лесновски чудотворец Свети Гаврил Епископ Велички Светогорец чии свети мошти се положени во Лесновскиот манастир.

Слушнете ја новата песна на црковниот хор “Свети Кирил и Методиј” – Делчево напишана во чест на големите Лесновски светители и чудотворци Свети Гаврил Велички и Свети Гаврил Лесновски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*