Со одобрение од таткото на Верче започна хумана акција за помош на семејството Белчовски

Охриѓанецот Хасан Селмановски кој долги години живее и работи во Германија исто така е близок пријател со таткото на сега покојната Верче организира хумана акција.

-Повеќе сега ќе значи поддршката до семејството на Верица, отколку да ставаме профилни на фејсбук. Во тагата никој не може да им помогне, но да им се олесни животот може. Семејството Белчовски од Берово се преселиле во Струмица за да најдат работа и да си го олеснат животот, во Струмица живееат под кирија, и покрај што не сакаа донации и помош граѓаните сами инсистираат и сакаат да помогнат за овие ангели кои шетаат по земјата, вели Селмановски за Шило магазин и додава.

-Драги мои сега е моментот да помогнеме и ние, оваа хуманитарна акција е проверена и не се работи за никаква злоупотреба при што парите ќе стигнат на право место.

Нема достапен опис

Повикувам на итна хумана акција за Родителите на нашата хумана Македонка, Верче Белчовски чии родители од Берово живеат во град Струмица под кирија, вели Селмановски.

Секој што сака да помогне може да го направи тоа на следниот линк:

https://www.gofundme.com/f/startuva-humana-akcija-za-roditelite-na-verche-bel?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer

За големата поддршка која му е потребна на ова семејство вчера зборуваа и нивните сожители од Русиново:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*