Со литературен перформанс во ООУ „Ванчо Прке“ одбележан Светскиот ден на книгата

Учениците од деветолетката „Ванчо Прке“ Делчево денес се вклучија во одбележувањето на Светскиот ден на книгата и авторското право.

Во рамки на настанот со литературен перформанс се претставија членови на литературната секција под менторство на своите наставнички и заменик директорката на училиштето.

Во продолжение слушнете ја изјавата на наставникот Билјана Стоиловска за овој настан и погледнете го литературниот перформанс подготвен од учениците:

Свој перформанс имаа и учениците од 1 одделение под менторство на нивните наставнички.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*