Нов изглед на селските чешми во делчевското село Град

Селските чешми се најпосетувани места во едно село, тука обично се собираат повозрасни жители за разговор, но и помлади за игра. Затоа, оваа активност ќе придонесе да се создаде соодветен простор за потребите на жителите.

Активноста за уредувањето на селските чешми ќе продолжи и во селата Вирче и Габрово.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*