Младите и годинава се приклучија на акцијата „За поубаво и почисто Делчево“

Младите од Делчево и годинава се приклучија на акцијата „За поубаво и почисто Делчево“. Активноста како што информираше Џулиета Мемедова од ЕЛС Делчево се реализира втора година по ред, а со истата годинава е извршено бојадисување на јавен имот на неколку локации во градот.

-Акцијата се реализира во соработка со волонтери од Црвен крст Делчево, членови на културно-уметничките друштва „Гоце Делчев“ и „Никола Јонков Вапцаров“. Во тие рамки минатата година беа опфатени сите огради на мостовите и дел од детските игралишта, а оваа година продолжуваме со бојадисување на оградите на улиците Илинденска, Генерал Темпо, Брегалничка и исто така бојадисување на детското игралиште во населбата Ново Делчево, рече Мемедова.

Во рамки на ацијата „Младите за поубаво и почисто Делчево“ како што додаде спроведени се и неколку мали акции во селата Стамер, Град, Вирче, Разловци и Тработивиште.

-Во село Стамер во моментот се чистат гробиштата од христијанска вероисповед, во село Тработивиште игралиштето во состав на подрачното училиште е целосно реновирано, поставени се нови мрежи, се со цел да го подобриме квалитетот на живеење како на младите така и на другите жители од Општина Делчево, додаде Мемедова.

Акцијата како што дополни се реализира на иницијатива на градоначалникот на Делчево, со средства обезбедени од буџетот на Општина Делчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*