Припадник на Министерството за внатрешни работи колабираше за време на откривањето на спомен обележје во Берово

June 23, 2021 Valeri Spasevski 0

Припадник на Министерството за внатрешни работи колабираше за време на откривањето на спомен обележјето на четворицата беровски бранители кои учествуваа во воениот конфликт во 2001 […]

Во Берово откриено спомен обележје во чест на четворицата македонски бранители Зоран Бубевски, Никола Пехчевски, Љупчо Мирчовски и Димитар Двојаковски

June 23, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Берово откриено спомен обележје во чест на четворицата македонски бранители Зоран Бубевски, Никола Пехчевски, Љупчо Мирчовски и Димитар Двојаковски кои ги положија своите животи во конфликтот од  […]

Агротим: Мерката 7 од ИПАРД одлична можност за бизнис идејата на повратникот Нино од Делчево

June 22, 2021 Valeri Spasevski 0

Нино од Делчево е повратник од Америка кој решил својот стекнат капитал да го вложи во родниот град Делчево. Како професионален сомелиер со долгогодишно искуство, […]

Францускиот амбасадор Баумгартнер во посета на Берово

June 22, 2021 Valeri Spasevski 0

Во работна средна на Општина Берово денес попладнето престојуваше францускиот амбасадор Сирил Баумгартнер. Новиот амбасадор на Француската Република во Република Северна Македонија на првата средба […]

НВО ,,КХАМ” Делчево продолжува со проектот за обезбедување фер судска правда и заштита за маргинализираните групи граѓани

June 22, 2021 Valeri Spasevski 0

Невладината организација „КХАМ“ од Делчево продолжува со имплементација на проектот „Пристап до правда за маргинализирани групи на заедници во општините Делчево, Берово, Пехчево и Македонска […]