Ана Манасиева избрана за потпретседателка на Интернационалната Унија на Социјалистички и Социјалдемократски подмладоци – ИУСИ

June 20, 2021 Valeri Spasevski 0

Потпретседателката на Социјалдемократската младина на Македонија Ана Манасиева е избрана за потпретседателка на Интернационалната Унија на Социјалистички и Социјалдемократски подмладоци – ИУСИ. „ За мене […]

Иселениците со собирна акција за помош на семејството Миленковски од с.Град

June 20, 2021 Valeri Spasevski 0

Иселениците кои потекнуваат од делчевското село Град, на заедничка средба во Швајцарија денес организираа акција за собирање средства за помош на Спаско и Радица Миленковски […]

Фудбалскиот турнир по повод Духовден ги врати сеќавањата на постарите жители за некогашните времиња во село Град

June 20, 2021 Valeri Spasevski 0

Делчевското село Град по пауза од една година повторно заживеа за празникот Духовден кој е соборен ден во селото. Постарите жители велат дека тоа е […]

Духовденско планинарско дружење на друштвото „Голачка срна“

June 20, 2021 Valeri Spasevski 0

По повод празникот Духовден, членовите на Планинарско друштво ,,Голачка Срна” од Делчево реализираа планинараки марш до таканаречените Габровски кории. Маршрутата како што информираа од друштвото […]

Жителите на делчевското село Град в недела на Духовден го слават соборниот ден

June 19, 2021 Valeri Spasevski 0

Христијанскиот празник „Слегувањето на светиот дух – Педесетница“ во народот познат како „Духовден“ е еден од најзначајните христијански празници кој е еден од најрадосните и […]