Галовеј од М.Каменица: Велика Британија изразува силна поддршка за старт на преговорите на Македонија со Европската Унија

June 17, 2021 Valeri Spasevski 0

 Велика Британија изразува силна поддршка за старт на преговорите на Република Северна Македонија со Европската Унија. На новинарско прашање какво е размислувањето на Британија околу […]

Амбасадорката на Обединетото Кралство, Рејчел Галовеј во работна посета на М.Каменица

June 17, 2021 Valeri Spasevski 0

Во работна посета на Македонска Каменица денес престојуваше Рејчел Галовеј, амбасадорка на Обединетото кралство во РС Македонија. На средбата како што информираше градоначалничката Соња Стаменкова, […]

Започна процесот за воведување родово одговорно буџетирање во Делчево

June 16, 2021 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево го започна процесот за воведување родово одговорно буџетирање во локалните политики и буџетските процеси. Активностите како што информираа од Општина Делчево се реализираат со […]

Хуманитарната организација „Свети Спас“ додели хуманитарни пакети за социјално раниливи семејства во Берово

June 16, 2021 Valeri Spasevski 0

Триесет и едно социјално ранливи семејства, од Берово, ќе добијат пакети колонијални производи, како донација од Хуманитарната организација “Свети Спас”. Градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски, […]

Зголемен бројот на нови членови во Јавната локална библиотека „Илинден“ во Делчево

June 16, 2021 Valeri Spasevski 0

Зголемен бројот на нови членови во Јавната локална библиотека „Илинден“ во Делчево. Од почетокот на 2021 година до денес како што информираше директорката Биљана Петровска […]

Започнува изградбата на крак од улицата ,,Прохор Пчињски” во ромското маало во Берово

June 16, 2021 Valeri Spasevski 0

Започнува изградбата на крак од улицата ,,Прохор Пчињски” во ромското маало во Берово. Почетокот на активностите како што информираа од Општината е означен со воведувањето во […]