Општина Делчево повторно меѓу институциите со највисока активна транспарентност

June 6, 2021 Valeri Spasevski 0

Општина Делчево повторно се најде во групата институции со највисока активна транспарентност. Активната транспарентност на Општина Делчево во 2021 година изнесува 90 проценти, со што […]

Туристичкиот потенцијал на Берово претставен пред економските промотори во странство

June 6, 2021 Valeri Spasevski 0

Информативната тура за запознавање со можностите и капацитетите за инвестициии, извоз и туристичка понуда на Македонија, претставници од Министерство за надворешни работи синоќа ја продолжија во Берово, […]

Промовирана новата туристичка понуда за активен туризам „Малешевија – твојот дом на планина“

June 5, 2021 Valeri Spasevski 0

Едукативниот Центар за зачувување на природата во пехчевското село Негрево беше локацијата на која денес беше претставена новата туристичка понуда за активен туризам „Малешевија – […]

Делчево домаќин на 19-тата Регионална музичка ревија на пензионери

June 4, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Делчево се одржа 19-тата Регионална музичка ревија на пензионери. Организатор на културната манифестација како што информираше Станка Трајкова е Сојузот на пензионери на Македонија, […]

Недобитниот тикет со еден промашен пар на делчевецот Сашко Јанковски му донесе Peugeot 3008

June 3, 2021 Valeri Spasevski 0

Недобитниот тикет со еден промашен пар на делчевецот Сашко Јанковски му донесе Peugeot 3008. Дека Јанковски е меѓу најсериозните кандидати за освојување на екстра луксузното […]