Трајковски во трка за втор мандат, Пандурски за прв пат кандидат за градоначалник на Општина Пехчево од редовите на СДСМ!

Вечерва на Извршниот одбор СДСМ одлучи за кандидати за градоначалници на локалните избори, што треба да се одржат во втората половина на октомври, да ги предложи:

Делчево Горан Трајковски, Бутел- Велимир Смилевски, Богданци- Блаже Шапов, Валандово Перо Костадинов, Босилово Зоран Зимбаков, Вевчани Сашо Јанковски, Виница Ивица Димитров, Градско Роберт Пешовски, , Демир Капија Лазар Петров, Дојран Анго Ангов, Зелениково Борче Гијевски, Карбинци Јорадан Нацев, Кисела Вода Филип Темелковски, Конче Благој Илиев, Крушево Томе Христовски, Маврово Ростуше- Медат Куртовски, Лозово- Ацо Велковски, Новаци- Љубе Кузмановски, Охрид- Костантин Георгиевски, Пехчево- Славчо Падуровски, Пробиштип- Драган Анастасов, Штип – Сашко Николов и за Ресен- Живко Гошаревски

Додека ги чекаме имињата на противкандидатите на Трајковски од ВМРО ДПМНЕ и останатите партии се потсетуваме на неговата изјава по обезбедената победа пред 4 години кога во првиот круг беше избран за градоначалник на Делчево.

Противкандидат во тоа време на Трајковски му беше Иван Соколов како кандидат на ВМРО ДПМНЕ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*