Во Делчево отворена изложбата на дела од ликовната колонија „Св.Ѓорѓија“ од Неготино

Во фоајето на Спомен домот АСНОМ во Делчево отворена ликовната изложба на уметнички дела како дел од Детската ликовна колонија која традиционално секоја година се одржува во манастирот Св.Ѓорѓија” во Неготино.

-Денес имаме прилика да видиме дела изработени во акрил на платно. Имаме 20 дела со мотиви од пејзажи, така што карактеристично е тоа што секој од младите уметници се претставил со неговиот оригинален стил, истакна Александар Белогаски од делчевскиот Центар за култура.

Директорот на установата Методи Толевски за в петок ја најави и изложбата на фотографии која ќе биде отворена во Делчево.

-Во делот на ликовната дејност ќе имаме изложба на фотографии на културен работник од Кичево. Изложбата ќе се одржи во петок, а во рамки на истата посетителите ќе имаат можност да видат 35 дела, додаде Толевски кој додаде дека истата се реализира под покровителство на Министерството за култура.

Паралелно како што дополни установата се подготвува за музичкиот дел од музичкото културно лето во чиирамки ќе се одржат неколку концерти во Делчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*