Ресторан Трла – синоним за добра храна за Бугарите!

Во продолжение ќе имаме можност да ја прочитаме приказната за Делчево, прераскажана од посетители од Р Бугарија на кои најголем впечаток им оставиле традиционалните специјалитети и домашни јадења од прекрасната кујна на Ресторан Трла.

Ова не е прв пат убавиот глас за овој делчевски ресторан да се слушне надалеку. И претходно голем број посетители од соседна Бугарија имаат изјавено дека во Ресторан Трла никако не можеш да си заминеш гладен, а притоа секако да бидеш презадоволен од големиот избор на месни производи по кои е препознатлив овој делечвски угостителски објект. Како најголем пример за тоа, бугарите ја посочуваат домашната плескавица како и големиот број други специјалитети од кои се восхитени.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*